Cos   |   Contul meu
Te afli la: Home / Enciclopedie pietre pretioase / / Rubin:

Rubin

Este o varietate de corindon, conținând crom drept impuritate ceea ce îi imprimã culoarea caracteristicã: roșu intens de diferite nuanțe, mai ales roșu rubiniu.

Rubinul sublimeazã impsulsivitatea și emotivitatea, ferindu-ne de reacții necontrolate, imprevizibile, de stãri de spirit oscilante, eliminã instabilitatea temperamentalã, indecizia și șovãiala. Este util pentru cei care se comportã când într-un fel când în altul, ale cãror trãiri depind prea mult de circumstanțe. Corindonul dinamizeazã intuiția, aptã sã penetreze atât universul emoțional(mai ales rubinul) cât și pe cel mental(predominant safirul).

Albastru-indigo, safirul influențeazã mai ales mentalul, aducând cunoașterea detașatã și nepãrtinitoare, pãtrunderea lucidã și intuiția purã. Roșu ca o vapaie, rubinul modeleazã, în primul rând universul emoțiilor, imprimându-le coerențã și limpezime. În ambele cazuri ele aduc autenticul, curãțat de surplus, puritate, accesul direct, prin intermediul intuiției spirituale, fãrã speculații, la adevãruri fundamentale, originare, redând astfel inimii și minții pacea, liniștea și detașarea.Rubinul distileazã influxurile negative prin ardoarea iubirii. Lumina roșie ca sângele , având transparența purã a apei de izvor care dã putere vitalã având o acțiune regenerantã și tonifiantã asupra tuturor structurilor(fizicã, energeticã și mentalã), conectând ființa la reteaua energeticã a macrocosmosului. Este culoarea bogãției sufletești și a bunãtãții spirituale.

Rubinul este o piatrã a adevarului, a intuiției și a iubirii. Aptitudinea de a sesiza adevarul se coreleazã la nivel fizic cu vederea, ca urmare rubinul este benefic în afectiunile oculare, inclusiv în durerile de cap. Înaltã emoțiile la noblețea sentimentelor, este piatra regalã care transformã patima în dragoste, atasamentul în stabilitate, dependenta în loialitate iar gelozia în dãruire. Unii au numit rubinul "regina pietrelor prețioase" iar regele fiind diamantul.

Rubinele sunt printre cele mai scumpe pietre prețioase, exemplarele perfecte(transparente și de culoarea roșu închis ca sângele) de dimensiuni mari fiind cele mai costisitoare nestemate surclasând chiar și diamantele.

Una dintre caracteristicile rubinul este aceea de a atrage prosperitate materialã. Protejeazã de orice energii negative, entitãți, magie neagrã, farmece, manipulare psihicã, boli, foamete, traumatisme și calamitãți naturale. Întãrește sistemele de aparare ale organismului inclusiv cele de protecție psihicã și imunitarã. Energizeazã și vitalizeazã și crește afluxul de energii benefice, armonizeazã și echilibreazã, îndeparteazã toxinele, curatã ființa nu numai la nivel psiho-emotional și energetic, dar și fizic.

Îndepãrteazã tristețea, deznãdejdea, pesimismul, teama, nesiguranța, anxietatea, gândurile negre în general, avariția aducând în schimb bucurie, încredere, siguranțã de sine, optimism, sentimente luminoase, generozitate, întãrește voința, hotãrârea, capacitatea de decizie. Și de asemenea asigurã un somn liniștit și odihnitor, ferit de coșmaruri și este utilizat în tratamentul sterilitãții și previne avorturile.

Rubinul are urmãtoarele caracteristici tehnice:

Culoare: roșu intens de diferite nuanțe, mai ales roșu rubiniu;

Urmã: albã;

Pleocroism: intens dicroic, portocaliu pânã la roșu-carmin;

Transparențã: transparent pânã la translucid;

Luciu: sticlos;

Spãrturã: concoidalã, inegalã;

Clivaj: absent;

Duritate: 9, friabil.

Pentru o mai bunã înțelegere a fiecãrui detaliu de mai sus puteti consulta secțiunea de Articole diverse care vã așteaptã cu explicația noțiunilor caracteristice pietrelor prețioase.