Cos   |   Contul meu

Coral

Pagina din 2  [ « Precedenta | Urmatoarea » ] sortare :

Coralul reprezintă scheletul calcaros al unor animale marine care formează polipi coloniali. Organismul propriu zis (coralul) este specia Corallium rubrum care împreună cu Madrepora cervicornis trăiește în marile tropicale unde a format recife și atoli.


Fiecare dintre cele patru cristale având formula CaCO3 surprinde și pune accentul pe anumite aspecte: calcitul pe regăsirea originalului, a purității primordiale; aragonitul pe importanța discernământului; coralul pe aspectul protector; perla pe fragezimea și delicatețea lăuntrică.


Coralul insuflă bravură și fortă, optmism eroic și încredere în izbândă, capacitatea de a rezista și de a înfrunta vicisitudinile cu stăpânire de sine și curaj.Aduce protecție prin creșterea vitalității și a încrederii în propriile resurse. Întărește miezul nu coaja. Nu este o retragere ci o expansiune precum pânza umflată de vânt a corabiei, despicând valurile învolburate. Este luptătorul care își pune armura, înșfacă sabia și scutul și iese din spatele zidului, avântându-se în camp deschis împotriva oricăror dușmani și piedici. Este regăsirea de sine, sentimentul de acasa, de permanență, de bine, de liniște și confort, caldura primitoare a mediului familial.


                                                            


Coralul este mai mult o ființă vie decât un mineral, este forța activă și nu pasivă, ofensivă și nu defensivă. Ființa care îl poartă devine agreabilă celorlalți transformându-se într-un centru care polarizează atenția și bunăvoința celor din jur încât nimeni nu mai dorește să îi facă vreun rău. Coralul este util acelora care simt nevoia de a fi protejați, care sunt incapabili să se apere și să se impună singuri. Acesta aduce efervescența bucuriei, voinicie și veselie, stârnește dorința de întâmplări spectaculoase, existența aventuroasă și călătoriile extraordinare. Insuflă dorința de acțiune, de senzații puternice și nemaîncercate.

Datorită rezonanței cu universul acvatic a fost folosit pentru reglarea și controlul menstruației, prevenirea sau eliminarea sterilității mai ales la femei. Este util în stările de slăbiciune, suprasolicitare și epuizare datorită faptului că insuflă vitalitate și regenerează. Are influență benefică asupra celulelor sanguine investite cu funcția de apărare și anume leucocitele. Elimină nervozitatea, nelinistea, teama, panica, depresia dar și nesăbuința, gândurile criminale și pornirile violente în general. Plasat sub pernă asigură un somn liniștit și odihnitor. Protejează copiii asigurându-le sănătate, ameliorează durerile pricinuite de erupția dinților. Iar datorită rezonanței cu apa este folosit în timpul călătoriilor pe mare, ferind de accidente și naufragii, de furtuni și alte primejdii. Reglează digestia și metabolismul. Util pentru constipații și hemoroizi, dureri de dinți și afecțiuni ale gingiilor.


Coralul albastru - Este util pentru cei care se resemnează a fi ceea ce cred că ceilalți așteaptă de la ei, care își reprimă pornirile pentru a nu pierde susținerea celor din jur. Coralul albastru le insuflă cutezanța de a se manifesta, acea îndrăzneală prin care se deosebește individul de masă. Curajul de a spune ceea ce este și așa cum este. Neînfricarea de a merge înainte, pas cu pas, pe calea exprimării de sine. Fiecare componentă individuală este nesemnificativă dar impreună alcatuiesc un edificiu remarcabil.


Culoare: roșu, roz, rar alb, albăstrui, negru, roz-alb ( coral pătat ), argintiu – sidefos ("piele-de-înger”);

Urmă: albă;

Pleocroism: absent;

Transparență: opac;

Luciu: mat până la sticlos;

Spărtură: așchioasă;

Clivaj: absent;

Duritate: 3,5 – 4.

Pentru o mai bună înțelegere a fiecărui detaliu de mai sus puteti consulta secțiunea de Articole diverse care vă așteaptă cu explicația noțiunilor caracteristice pietrelor prețioase.Pandantiv de argint cu coral
Recomandat sã fie purtat la o bluzã decoltatã sau la o rochițã cu bretele subțiri pentru a vã scoate în evidențã trãsãturile fine ale gâtului....
#
127,00 Lei 
Pandantiv de argint cu coral
Pandantivul de argint cu piatrã semiprețioasã coral este realizat în fermecãtoarea Indie Acesta aduce puțin din misterul și fascinația femeilor indiene....
#
115,00 Lei 
Pandantiv de argint cu coral
Montura de argint 925 este finã și elegantã învãluind piatra armonios. Piatra de coral este ovalã și de culoare roșie cu un luciu sticlos....
#
117,00 Lei 


Pagina din 2  [ « Precedenta | Urmatoarea » ]